راهنمای نصب پکیج دیواری

گروه آموزش
30 دی, 1397
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
Water-Heaters-Installation-Guide-hero

شرایط مورد نیاز محل نصب دستگاه

حجم فضای محل نصب دستگاه

محل نصب دستگاه باید کلیه شرایط مورد نیاز دودکش را دارا باشد.

به ازاء هر کیلو وات توان دستگاه به 1 متر مکعب فضا نیاز است.

به طور مثال دستگاهی که 24 کیلو وات توان دارد به 24 متر مکعب فضا نیاز دارد.

در صورتی که حجم محل نصب دستگاه کمتر از حد مورد نیاز دستگاه باشد، باید فضای محل نصب دستگاه را به اتاق مجاور و یا فضای آزاد ارتباط داد که می توان بوسیله بریدن بالا و پایین درب اتاق به اندازه 5 سانتیمتر و یا قراردادن هواکش های مشبک در بالا و پایین درب فضای محل نصب دستگاه را به اتاق مجاور به صورت دائماً باز ارتباط داد.

نکته مهم: در صورتی که فضای محل نصب دستگاه کمتر از حد مورد نیاز دستگاه باشد و نیاز بود که فضای محل نصب دستگاه به اتاق مجاور و یا هوای آزاد ارتباط داده شود حتماً باید نوع ارتباط دائماً باز باشد. به طور مثال نمی توان از پنجره های قابل باز و بسته شدن و یا فن استفاده نمود، زیرا ممکن است که پنجره به دلیلی بسته شود و یا فن خراب شود و اکسیژن اتاق توسط دستگاه مصرف شود و باعث خفگی افرادی که در آن اتاق هستند بشود.

اکسیژن مور د نیاز دستگاه

علاوه بر اینکه به ازاء هر کیلو وات توان دستگاه به 1 متر مکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه یک دریچه یا پنجره دائماً باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تامین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود.

محلی که برای نصب پکیج دیواری انتخاب میشود باید دارای شرایط زیر باشد

  • بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا نباشد.
  • حداقل فاصله ی دستگاه از دیوار مقابل یک متر باشد.
  • حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین 15ساتی متر باشد.
  • حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج 120سانتی متر باشد.
  • حداقل فاصله ی عمودی از کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه دودکش باید 30 سانتیمتر باشد.
  • هرگز نباید کلاهک تعدیل پکیج دیواری را به دریچه دودکش داخل دیوار نصب نمود و حداقل 30 سانتیمتر پایین تر از دریچه دودکش نصب گردد و هر چه بتوان دستگاه را نسبت به دریچه دودکش پایین تر نصب گردد بهتر است. زیاد شدن فاصله پکیج به دریچه باعث زیاد شدن مکش دستگاه می شود.
  • در صورتیکه قصد خرید پکیج دیواری دودکش دار دارید و می خواهید پکیج را در داخل کابینت نصب کنید، حتما توجه کنید که دستگاه برای احتراق نیاز به اکسیژن دارد و حتما باید درب کابینت کرکره ای باشد تا پکیج، اکسیژن مورد نیاز خود را از محیط دریافت کند.

محل هایی که نمی توان دستگاه را در آنجا نصب نمود

  • هرگز نباید دستگاه دودکش دار را در مکان هایی زیر 8 متر مکعب یا فضاهای بسیار کوچک نصب نمود.
  • هرگز نباید دستگاه ها را در دستشویی، توالت، حمام ، رختکن، زیرزمین و امثال آن نصب نمود.
  • هرگز نباید دستگاه ها را در مکان هایی که احتمال خطر آتش سوزی دارند مانند : انبار کاغذ، تینر، رنگ و امثال آن نصب نمود.
  • هرگز نباید دستگاه ها را در محل هایی که در آن گاز های اسیدی موجود می باشد (مانند بالای ماشین لباسشویی و …) که باعث خوردگی اجزاء داخلی دستگاه شود نصب نمود.

محتویات داخل کارتن

  • دستگاه
  • نایلون دفترچه راهنما – شابلون نصب – دسته شیر پر کن
  • پلاک سرویس
  • قلاب آویز
  • پیچ ها و رولپلاک
  • حلقه های دودکش (دستگاه فن دار)

کارتن دستگاه پلمپ بوده و کسی غیر از نماینده مجاز خدمات حق بازکردن کارتن را ندارد و نماینده خدمات نیز زمانی مجاز به بازکردن کارتن می باشد که پیش از بازکردن دستگاه کلیه مراحل توضیح داده شده در بخشنامه وظایف نمایندگان ( اطمینان از نصب بودن رادیاتور ها و …) را چک کرده باشد.

تهیه اتصالات نصب پکیج دیواری

  • کلیه اتصالات (شیلنگ ها، شیر فلکه ها، واشرها و …)، محافظ برق، سختی گیر و صافی ها که جهت نصب دستگاه توسط نصاب بکار می رود باید از نوع استاندارد و دارای کیفیت بالا باشد.
  • خرید کلیه اتصالات نصب اعم از شیر فلکه، شیلنگ رابط، نوار تفلون، محافظ برق، سختی گیر و صافی به عهده مشتری می باشد.
  • باید از صافی آب و گاز مناسب استفاده گردد.

    توجه:

  • حتماً از یک محافظ برق مناسب برای پکیج استفاده گردد.
  • هیچگونه لوله کشی بر عهده نماینده خدمات نمی باشد و فقط نصب دستگاه به دیوار رایگان می باشد.
  • نماینده خدمات موظف است تا بعد از نصب دستگاه کلیه اتصالات آب، گاز، برق و دودکش را از لحاظ نشتی تست نماید و مهره های گازی داخل و بیرون دستگاه را آچار کشی نماید.

نکاتی که باید قبل از بازکردن کارتن دستگاه آن ها را چک نمود

نصاب موظف است قبل از اینکه کارتن دستگاه را باز کند نکات ذکر شده در مراحل قبلی را چک نماید و مطمئن گردد که دستگاه فروخته شده به مشتری برای نصب در منزل مشتری مناسب می باشد و بعد از نصب و در مواقع استفاده هیچ مشکلی برای مشتری اعم از دودکش و فشار آب و توانایی گرم نمودن ساختمان و آب گرم مصرفی پیش نخواهد آمد و در صورتیکه دستگاه فروخته شده به مشتری جهت نصب در منزل مشتری مناسب نباشد باید دستگاه به فروشگاه عودت داده شود و دستگاه مناسب منزل مشتری تهیه گردد.

به طور مثال ساختمان نیاز به دستگاه فن دار دارد، ولی دستگاه دودکش دار فروخته شده است و یا فشار آب ساختمان کم است و آبگرمکن 18 لیتری فروخته شده است. قبل از نصب دستگاه باید کلیه تاسیسات ساختمان شامل آب، برق، گاز، دودکش، رادیاتور ها و شیر های آبگرم مصرفی وصل بشند و در صورتیکه یکی از آن ها آماده نباشد نصاب نباید دستگاه را نصب نماید.

نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه لوله های رفت و برگشت رادیاتور ها و لوله های آب گرم مصرفی را شستشو دهد تا کاملاً تمیز شوند و از بازبودن مسیر رفت و برگشت رادیاتور ها مطمئن شود.

نصاب موظف است با ایجاد مقداری دود از باز بودن مسیر دودکش و کشش مناسب دود مطمئن گردد و سپس اقدام به نصب دستگاه بنماید.

جهت محافظت از دستگاه در بربر شوک های الکتریکی مشتری موظف است حتماً یک محافظ برق مناسب تهیه نماید و در صورت موجود نبودن محافظ نصاب نباید دستگاه را نصب و راه اندازی نماید و نصاب موظف است جهت حفاظت از دستگاه در برابر کثیفی داخل لوله های گاز و آب از صافی های استاندارد در بازار استفاده نماید .

نصب دستگاه

نصاب موظف است تا قبل از نصب دستگاه پیچ پلاستیکی مشکی رنگ روی شیر هوا گیری را باز کند تا مسیر خروج هوا باز شود. لازم به توضیح است که در صورت باز نشدن پیچ هواگیری هوای سیستم تخلیه نمی شود و وجود هوا در سیستم باعث صدمه دیدن پمپ و مبدل می شود.

شابلون نصب را از داخل نایلون دفترچه راهنمای دستگاه بیرون آورده و باید در جای مناسب روی دیوار حدوداً 40 سانتی متر زیر سوراخ دودکش دیوار نصب گردد و سپس با مداد محل هایی که باید سوراخ شود را روی دیوار علامت زده و سپس باید شابلون را از روی دیوار جدا نموده و با مته مناسب، دیوار را سوراخ نموده و پیچ ها و رولپلاک و قلاب آویز روی دیوار و پلاک سرویس را نصب نمود و دستگاه را روی دیوار و در جای خود نصب نمود و شیلنگ ها و شیر فلکه های مورد نیاز را نصب نموده تا دستگاه آماده آبگیری شود . بعد از نصب دستگاه روی دیوار باید ارتباط دودکش را وصل نمود.

اگر دستگاه داخل کابینت باشد باید از کف و سقف کابینت بریده شود تا هوا به اندازه کافی به دستگاه برسد و از اطراف 5 ال 10 سانتیمتر با دیواره کابینت کناری فاصله داشته باشد تا برای تعمیرات بعدی امکان دسترسی به دستگاه وجود داشته باشد و دستگاه در محل هایی که امکان دسترسی مناسب جهت تعمیرات را نداشته باشد نباید نصب گردد. بدیهی است بریده شدن کف و سقف کابینت و … باید با رضایت خریدار (امضاء) همراه باشد.

در دستگاه فن دار در صورت نیاز از حلقه های کم کننده حجم مناسب باید استفاده شود و محل اتصال دودکش به دستگاه توسط واشر چسبی آببندی زرد رنگی که داخل نایلون دفترچه دستگاه است باید آببندی شود.

تست و راه اندازی دستگاه

بعد از نصب دستگاه باید توسط شیر پرکن سیستم داخلی دستگاه و لوله های رابط و رادیاتور ها را آبگیری نمود تا فشار سیستم شوفاژ به 1.5bar برسد. سپس نصاب موظف است رادیاتور ها و حوله خشک کن را هواگیری نمایید.

نصاب موظف است تا از باز بودن پیچ شیر هواگیری اطمینان حاصل نماید.

نصاب موظف است پیچ هواگیری روی پمپ را باز کرده و از گریپاچ نبودن پمپ اطمینان حاصل نماید و هوای داخل پمپ را نیز تخلیه نماید و سپس پیچ را سفت نماید و از چکه نکردن آن اطمینان حاصل نماید و بعد از هواگیری دوباره فشار آب سیستم را چک نماید تا روی 1.5bar باشد.

نصاب موظف است بعد از آبگیری سیستم از آببندی بودن اتصالات آبی اطمینان حاصل نماید و سپس شیر گاز زیر دستگاه را باز نموده و بوسیله کف صابون از آببندی بودن اتصالات گاز نیز اطمینان حاصل کند و حتماً کلیه مهره های گازی داخل و خارج دستگاه را آچار کشی نماید.

بعد از انجام مراحل بالا می توان دستگاه را به برق متصل نمود و دستگاه را راه اندازی نمود و نصاب موظف است تا بعد از راه اندازی دستگاه و در حین کارکرد دستگاه، دوباره اتصالات گازی و برقی را چک نماید تا از نداشتن نشتی در آن ها مطمئن گردد و طزیقه استفاده و نگهداری از دستگاه را به مشتری آموزش دهد.

شرایط تاسیسات ساختمان:

  • لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و شیر های آب سرد و گرم مصرفی
  • لوله کشی رفت و برگشت رادیاتور ها
  • لوله کشی گاز
  • داشتن دودکش مستقل با سایز 15 و دارابودن حداقل ارتفاع 4 متر برای دستگاه های دودکش دار و برای دستگاه های فن دار دسترسی نزدیک از طریق پنجره یا دیوار خارجی به هوای آزاد.
  • نصب صحیح تمام رادیاتور های ساختمان
  • اطمینان از تامین شدن هوای لازم برای سوختن در دستگاه ( تامین اکسیژن کافی در محل نصب دستگاه ) به صورت گردش طبیعی هوا و بدون استفاده از فن و یا وسیله ای دیگر.
  • صحت سیستم برق رسانی به دستگاه و وجود سیستم ارت و استفاده نمودن از یک محافظ برق مناسب برای دستگاه
  • وصل بودن آب شهر ساختمان و نبودن مشکل در سیستم آب رسانی ساختمان و مناسب بودن فشار آب ساختمان
  • استفاده از رسوب گیر و صافی مناسب

شرایط دودکش ساختمان:

  • دودکش ساختمان باید مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه باشد.
  • قطر لوله دودکش داخل دیوار باید 15 سانتی متر باشد.
  • دودکش ساختمان باید دارای حداقل 4 متر ارتفاع از روی دستگاه تا کلاهک تعدیل روی پشت بام باشد. باید در نظر داشت که حداقل ارتفاع موثر دودکش ساختمان برای هر پکیج 4 متر در نظر گرفته می شود ( مطابق استاندارد )
  • دستگاه باید نسبت به سوراخ دودکش روی دیوار 40 سانتی متر پایین تر نصب گردد.
  • طول لوله افقی دودکش دستگاه نباید بیشتر از 20 سانتیمتر باشد و باید دارای شیب مثبت به سمت بالا باشد.
  • اتصالات دودکش دستگاه باید طوری باشد که به هیچ عنوان به داخل ساختمان نشتی نداشته باشد ( نباید دارای منفذ یا سوراخ باشد ) و الزاماًباید به داخل دودکش ساختمان با کشش مناسب متصل گردد.
  • سنسور دود موجود در بعضی از مدل ها یک مزیت و تامین کننده ایمنی می باشد که در مواقع برگشت دود به محیط عمل می نماید، بنابراین به هیچ وجه نباید سنسور دود قطع و یا تغییری در آن ایجاد شود و جبران هر گونه خسارت وارده مادی و معنوی به مصرف کننده و دستگاه بر اثر دستکاری در سنسور دود به عهده تکنیسین نصب و در نهایت نماینده مجاز خدمات می باشد.در محل هایی که دودکش مناسب وجود نداشته و یا دودکش موجود در ساختمان از کشش مناسبی برخوردار نمی باشد، باید حتماً از پکیج فن دار استفاده شود.
  • دودکش مخصوص دوجداره پکیج های فن دار وظیفه تخلیه دود دستگاه به محیط بیرون و تامین هوای تازه مورد نیاز سوختن در دستگاه را از محیط بیرون بر عهده دارد و باید وارد محیط آزاد شود و هرگز نباید به داخل دودکش ساختمان متصل شود

وظایف تکنیسین های نصب پکیج های گرمایشی

رعایت نکات ذیل و کنترل آن ها قبل از نصب دستگاه به عهده نماینده مجاز خدمات بوده و مسئولیت و جبران هرگونه خسارت وارده مادی و معنوی به مصرف کننده و دستگاه که در اثر عدم رعایت آن ها وارد گردد، به عهده تکنیسین نصب خواهد بود.

در صورت آماده نبودن حتی یکی از موارد ذیل تکنیسین نصب بهتر است دستگاه را نصب نکند. قبل از نصب دستگاه باید کلیه تاسیسات ساختمان آماده باشد و کنترل آنها به عهده نماینده مجاز خدمات می باشد.

مراحل قبل از نصب دستگاه توسط تکنیسین نصب

  1. نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه با ایجاد نمودن مقداری دود، مکش دودکش ساختمان را کنترل کند. اگر گرفتگی در مسیر آن وجود دارد نسبت به برطرف نمودن آن اقدام نموده و مسیر دودکش را باز نماید تا مانعی در مسیر خروج دود نباشد.
  2. در قسمت بالای منبع انبساط از یک شیر هواگیری اتوماتیک استفاده شده است که کار تخلیه هوای داخل سیستم را انجام می دهد و روی آن پیچ پلاستیکی سیاه رنگی قرار دارد که نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه آن را باز نماید و همواره باید باز باشد و در صورت بسته بودن آن، هوای سیستم به خارج تخلیه نمی شود. لازم به ذکر است که وجود هوا در سیستم باعث صدمه دیدن پمپ می شود و چنانچه پیچ هواگیری توسط تکنیسین نصب باز نشود، هزینه تعویض پمپ و جبران خسارت وارده مادی و معنوی به مصرف کننده و دستگاه به عهده تکنیسین نصب می باشد.
  3. شستو شوی داخل لوله های ساختمان به منظور جلوگیری از ورود رسوبات و … به داخل دستگاه.
  4. استفاده از شیلنگ ها و اتصالات درجه یک و استفاده از یک محافظ برق و رسوب گیر جهت محافظت از دستگاه.
  5. برای جلوگیری از رسوب گرفتن مبدل دستگاه ( به خصوص برای شهر هایی که درجه سختی آب آن بالا است مانند : مشهد، قم، خوزستان و ………..) استفاده از یک رسوب زدای مغناطیسی مناسب در مسیر ورودی آب سرد به دستگاه را باید به مصرف کننده توصیه نمود و شرکت های فروشنده هیچ گونه مسئولیتی در مقابل رسوب گرفتن دستگاه ندارد. قطعات رسوب گرفته شده دستگاه توسط تکنیسین نصب به صورت غیر گارانتی تعویض و هزینه آن نقداً دریافت گردد.
  6. نصب صحیح و مناسب و مطمئن لوله رابط دودکش از دستگاه به دودکش دیوار و نصب صحصح لوله دودکش دوجداره پکیج فن دار.
  7. نصاب موظف است تست نشتی گاز از تمامی اتصالات گازی داخل و خارج دستگاه و همچنین پیچ های محل تست فشار گاز بر روی کنترلر گاز داخل دستگاه را انجام دهد و از عدم نشتی در کلیه اتصالات گازی داخل و خارج از دستگاه مطمئن گردد.
  8. چنانچه پکیج در کابینت نصب گردد، حتما باید از اطراف حداقل 10 الی 15 سانتیمتر فاصله داشته باشد تا در صورت نیاز بتوان تعمیرات لازم را بر روی دستگاه انجام داد و بالا و پایین دستگاه کاملاً باز باشد تا هوای مورد نیاز دستگاه تامین گردد و هرگز نباید دستگاه را در محیطی بسته که امکان ورود هوای تازه به آن محل نیست نصب نمود.
  9. فشار گاز ورودی به دستگاه در پکیج با گاز شهری 17- 20 (میلی بار) گاز کپسولی 27- 30 می باشد. دستگاه در مناطقی که افت فشار زیادی دارد کارآیی مناسب را نخواهد داشت و توجه داشته باشید که در مناطقی که مشکل فشار گاز دارند دستگاه را نباید نصب نمود.
  10. تکنیسین نصب موظف است پس از نصب دستگاه، سیستم شوفاژ (رادیاتور ها و دستگاه) را از طریق شیر پر کن تا حد 1.5bar پر از آب نماید و پس از آن رادیاتور ها را از طریق پیچ هواگیری روی آن ها و دستگاه را از طریق بازنمودن پیچ شیر هواگیری روی منبع انبساط دستگاه و پمپ را از طریق پیچ هواگیری روی پمپ هواگیری نماید تا کلیه هوای موجود در سیستم تخلیه گردد.
  11. آموزش روش استفاده و نگهداری از دستگاه و تذکر نکات فوق و طرز پرکردن آب دستگاه (در صورت کم شدن) به مشتری، به عهده تکنیسین نصب می باشد.
  12. جهت نصب و بکارگیری از دستگاه ها لازم است تمامی مقررات و دستورات ایمنی رعایت گردد و تکنیسین نصب موظف است آن ها را مطالعه نموده و در نصب و راه اندازی دستگاه تمامی آن ها را رعایت نماید

آخرین مقالات:

[vgpc id=”7020″]

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.